Wilsk Wireless Fire Control

Voordelen van bosbrand localiseren

Wilsk Wireless Fire Control is een detectiesysteem wat ontwikkelt is om brand in bos of heide zo snel en nauwkeurig mogelijk te localiseren.
  • Draadloos, dus overal toepasbaar
  • Nauwkeurig
  • Specialistisch apparatuur
  • Van groot belang voor de hulpdiensten
Wanneer er een melding van bos- of heidebrand bij de meldkamer van 112 binnenkomt, kan de centralist inloggen op de verschillende cameramasten. Middels een driepuntsmeting kan de locatie van de brand snel en nauwkeurig doorgegeven worden.

 

Technische specificaties

Wilsk Wireless Fire Control is een duurzaam detectiesysteem wat geheel autonoom kan functioneren. Het systeem bestaat uit een mast van minimaal 6 meter lang, afhankelijk van de boomtop grens, met klimbeveiliging, welke aan de bovenkant voorzien is van een camera en een "daglicht"-zonnepaneel in gebogen toestand. Heeft u specifieke vragen m.b.t. ons produkt voor het beschermen van het boslandschap? Neem gerust contact met ons op en we helpen u graag verder.

Panelen van folie:
Het gehele localiseringssysteem werk op zonne-energie. Om te zorgen voor een hoger rendement wordt er ook hier gewerkt met een paneel bestaande uit daglichtfolie ter vervanging van het zonnepaneel. Op deze manier zorgen de panelen ook bij een laag aantal zonuren voor voldoende energie om de accu's te blijven laden

Accu-packs:
Er is gekozen om te werken met een hoog rendement accu-packs. Het grote voordeel van deze accu-pack is dan ook dat deze in tegenstelling tot standaard accu's goed bestand zijn tegen weersinvloeden. Ook bij lage temperaturen kunnen deze een maximale capaciteit bewaren en afgeven.

De camera:
De camera welke gebruikt wordt in de masten is van een zodanige kwaliteit dat gedurende dag en nacht de beelden op een maximale resolutie opgenomen kan worden. De camera is standaard geschikt voor overzicht en afhankelijk van uw wens is het mogelijk een aanpassing te doen aan het cameratype.

De software:
Boven in de mast komt een antenne welke gekoppeld is aan een 3G/4G GPRS modem. Deze verbinding wordt gebruikt voor het controleren van de beelden, de instellingen en voor het inzien van opgeslagen beelden. De camerabeelden zullen hiervoor opgeslagen worden op een intern geheugen van de camera. Vanaf de centrale kunnen de hulpdiensten verbinding maken met het Wilsk Wireless Fire Control systeem.
 

Het installatieproces

Wij helpen u als beheerder aan een compleet branddetectiesysteem in slecht enkele stappen.
  1. Met o.a. de betrokken hulpdiensten wordt er een plan opgesteld, betreffende de locatie van de masten.
  2. De masten worden geleverd en geinstalleerd.
  3. De software wordt geinstalleerd en beveiligd.
Uiteraard volgt een gedegen uitleg en begeleiding van het systeem.